Wat kan ik ermee?

Samen met nieuwe technologie wordt u ook geconfronteerd met nieuwe en vaak onbekende termen.

Optie 1 – Vertel mij er niks over. Ik wil alleen weten wat BisQQ voor mij kan betekenen.

Prima, vul ons contactformulier in en wij helpen u graag verder!

 

Optie 2 – Ik hoef geen expert te worden maar ik ben wel benieuwd!

 

Het is eigenlijk niet zo moeilijk. In 4 stappen zet je al een eigen Business Intelligence omgeving op:

Stap 1: Power Query

Met Power Query wordt data opgehaald, opgeschoond en ingeladen in het datamodel.

 

Stap 2: Data model

In het datamodel wordt alle data op een logische manier aan elkaar gekoppeld. Het datamodel zorgt ervoor dat je rapportages inhoud hebben. Het datamodel kunnen we naar wens ‘tunen’. Afhankelijk van veranderende omstandigheden en vernieuwd inzicht is dit uitermate waardevol.

 

Stap 3: Hardware en Updating Software

De server waar het datamodel op staat samen met de software om de data automatisch te verversen. Hierdoor blijft alle data in uw datamodel gelijk aan uw operationele systemen en kunt u automatisch de meest recente ontwikkelingen inzien.

 

Stap 4: Rapportages

Leuk natuurlijk, een data model dat update is. Maar zonder rapportages is dit uiteindelijk toch nutteloos. De rapportages bieden context, zijn op maat voor jouw organisatie en maakt Business Intelligence tot een krachtig stuurmiddel. U bepaald zelf wat u nodig heeft en waarmee u wilt sturen. De rapportages kan BisQQ maken maar zijn juist ook makkelijk door u zelf te maken.

 

Best-Praktisch is om meerdere dashboards te maken. Een dashboard voor de directeur met alleen financiële informatie op hoofdlijnen. Een dashboard voor de verkoper met details van elke klant om de relatie snel en toch inhoudelijk te kunnen inzien voordat u bij de klant binnenstapt. En bijvoorbeeld de productiecijfers voor de projectleiders.