Wat kan ik ermee?

Samen met nieuwe technologie wordt u ook geconfronteerd met nieuwe en vaak onbekende termen.

Optie 1 – Vertel mij er niks over. Ik wil alleen weten wat BisQQ voor mij kan betekenen.

Prima, vul ons contactformulier in en wij helpen u graag verder!

 

Optie 2 – Ik hoef geen expert te worden maar ik ben wel benieuwd!

 

Het is eigenlijk niet zo moeilijk. Vergelijk BI maar eens met een auto..

Stap 1: Power Query – De brandstof

Met Power Query wordt data opgehaald, opgeschoond en ingeladen in het datamodel (zie stap 2). In zekere zin niet veel anders dan het traject van ruwe olie naar zuivere brandstof aan de pomp.

 

Stap 2: Data model – De motor

In het datamodel wordt alle data op een logische manier aan elkaar gekoppeld. Het datamodel laat de BI ‘auto’ draaien. Het datamodel wordt in DAX en Power Pivot gebouwd en onderhouden. Trouwens, deze motor kunnen we naar wens ‘tunen’. Afhankelijk van veranderende omstandigheden en vernieuwd inzicht is dit uitermate waardevol.

 

Stap 3: Hardware en Updating Software  – De carrosserie

De server waar het datamodel op staat samen met de software om de data automatisch te verversen. Hierdoor blijft alle data in uw datamodel gelijk aan uw operationele systemen en kunt u automatisch de meest recente ontwikkelingen inzien.

 

Stap 4: Rapportages – Ten slotte het interieur

Leuk natuurlijk, een auto met een prima motor die ook nog eens vol getankt is. Maar zonder interieur toch nutteloos. Het interieur geeft karakter, maakt het persoonlijk en maakt de BI ‘auto’ écht bruikbaar. U bepaald zelf wat u nodig heeft en waarmee u wilt sturen. De rapportages kan BisQQ maken maar zijn juist erg makkelijk door u zelf ook te maken.

 

Best-Praktisch is om meerdere dashboards te maken. Een dashboard voor de directeur met alleen financiële informatie op hoofdlijnen. Een dashboard voor de verkoper met details van elke klant om de relatie snel en toch inhoudelijk te kunnen inzien voordat u bij de klant binnenstapt. En bijvoorbeeld de productiecijfers voor de projectleiders.